RAPUNEX MINIATYRBULLTERRIER

 kontakten sker  via mail eller telefon. Innan ett eventuellt köp vill vi att ni besöker oss och våra hundar. Då får ni möjligheten att bekanta er med rasen och vi får möjlighet att ställa frågor samtidigt samt vi känner oss för om detta är rätt. En god relation till valpköparna är betydelsefullt  då vi vill följa våra valpar genom livet. Vi förbehåller oss därmed fri prövningsrätt med högsta prioritet attålacera valparna hamnar rätt. 


Om ni har förtroende för våran uppfödning och vi anser er lämpliga valpköpare ser vi över kommande parningar och  skriver upp er på våran intresselista. Vi uppdaterar er om allt kring kullen såsom löp, parning, förlossning osv. 


När valparna är 4 veckor är ni välkomna och besöka er blivande familjemedlem men ni kommer sannolikt inte veta vilken av valparna det blir. Ni lägger då en handpenning för er valp, detta är en säkerhet både för oss men även för er. Handpenningen betalas endast tillbaka om det skulle visa sig vara något fel på valpen vid veterinärbesiktningen. Vi säljer inga valpar på avbetalning.


Vid  6 veckors ålder försäkrar jag in dem hos Sveland med en försäkring som heter Sveland Junior. Detta är en vilande försäkring vilket innebär att den gäller för veterinärvård om valpen skulle skadas eller bli sjuk och att den har ett livvärde om valpen skulle dö eller behöva avlivas. Försäkringen följer med valpen vid försäljning och valpköparen betalar premien. På detta sätt blir det ingen karenstid (tid som valpen är oförsäkrad). Valparna är också Dolda fel försäkrade hos Sveland. Denna försäkring täcker eventuella fel som enligt Konsumentköplagen klassificeras som ”dolda” dvs att de förelåg vid köpetillfället men inte kunde upptäckas vid en normal undersökning (t ex veterinärbesiktning).


När valparna blivit 7 veckor kommer ni på besök igen, då väljer vi ut den valp vi tror passar bäst hos er. Självklart får man gärna ha önskemål men som jag skrivit tidigare är det otroligt viktigt att valpen/valparna kommer till rätt familj. Det är först vid 7 veckor som vi känner att man  kan ana deras personligheter och egenskaper.


Vid 8 veckor är valpen redo för till sitt nya hem. Vi går igenom avtalen och allt därtill. Vi önskar er all lycka med den nya familjemedlemmen. Självklart  finns vi alltid för våra valpköpare om det dyker upp frågor, funderingar eller om ni bara vill prata hund.


För oss är det även viktigt att utvärdera våran avel, därmed önskar vi att ni ställer hunden på en officiell utställning som anordnas av SKK, samt medverkad i de BPH vi arrangerar alternativt att ni gör ett på egen hand. BPH ingår i valpköpet.

Skulle hunden mot all förmodan behövas omplaceras önskar vi att få vara delatiga. Finns det möjlighet kan hunden komma till oss och vi sköter allt kring omplaceringen. 


Vi följer SKK regler och SBTK avels- och uppfödaretiska rekommendationer. 

http://www.skk.se/uppfodning/regler-policys-och-lagar/skks-grundregler/

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

Kontakta oss

Affärstitel, Adress, Postnummer Stad, Land

Följ oss

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera